ממולאים של עלי גפן בר

המתכון הזה הוא המתכון הכי טעים של עלי גפן שאני מכירה. בטעמים פשוטים נקיים ובלקניים. 

מניסיוני, אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. 

את עלי הגפן אני אוהבת ללקט מגפן בר שצומחת בשדות שליד הבית שלי. זה משדרג את הטעם ואת הערכים התזונתיים.


לעלי הגפן:

עלי גפן בינוניים פלוס, מלוקטים, שטופים וחלוטים (שופכים עליהם מים רותחים מחכים 3 דקות ומסננים. אחרי שמתקררים מוכנים לעבודה)

אורז בסמטי שהושרה במים לחצי שעה לפחות מסונן 

מלח פלפל

אפשר כמובן להוסיף אינסוף תוספות לאורז. אני לא מוסיפה כלום מלבד מלח ופלפל.

הוראות הכנה:

לאחר סינון האורז מתבלים אותו במלח ופלפל.

מניחים עלה פרוס על גבי משטח כאשר הצד האחורי שלו כלפי מעלה. מניחים מעט אורז במרכז. מקפלים את שני הצדדים פנימה ואת החלק העליון מגלגלים כלפי מטה. עד שהקצה התחתון עוטף את הממולא. מניחים בסיר על הקצה התחתון.


לרוטב הקלאסי:

כמה גבעולי זעתר טרי

שמן זית בנדיבות הלב

2 לימונים סחוטים

מים 

מלח 

פלפל

פלפל חריף (אפשרי)

הוראות הכנה:

מניחים בתחתית הסיר את גבעולי הזעתר. מכסים בשכבת שמן זית. מוסיפים את חתיכת הפלפל החריף אם רוצים. מניחים מעל את עלי הגפן הממולאים צמוד צמוד. יוצקים את מיץ הלימון מוסיפים מים לכיסוי, מלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית גבוהה עד להרתחת המים ואז מנמיכים לחצי שעה לפחות. שימו לב שבגרסה הזאת לא בישלתי את האורז חצי בישול לפני ולכן הבישול ארוך יחסית. 



רוטב נוסף (טעים לא פחות):

כ 5 עגבניות בינוניות חתוכות לרבעים

שמן זית בנדיבות

כמה עלי זעתר

בצל סגול קטן

מים

מלח פלפל

הוראות הכנה:

מכסים את תחתית הסיר בשמן זית. מוסיפים עגבניות, זעתר ובצל. צולים יחד כמה דקות טובות ומכבים. מעל הרוטב שנוצר מסדרים עלי הגפן זה לצד זה. מכסים במים עד לגובה הממולאים. מוסיפים מלח ופלפל. מכסים במכסה. מרתיחים את המים ואז מנמיכים לאש נמוכה מאוד לכחצי שעה לפחות. 


הצעת הגשה:

להגיש עם צזיקי מיוגורט עיזים משובח (עדיף כזה שבחווה שמכינים אותו נותנים לגדיים לינוק בשקט אחרי המלטות) ליד:

יוגורט, מלפפונים קריספיים מגוררים, שמן זית, מלח, פלפל, ולפעמים גם בצל ירוק חתוך. 

בקיץ אפשר להוסיף קוביית קרח פנימה.